ΤΟ NET METERING ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Της ανταποκρίτριας του afo.gr: Ευθαλίας Περκεμπέ

ΜΕ ΔΕΟΣ

Σταθήκαμε απέναντί του, με κάποιο δέος. Δεν είναι και μικρό πράγμα να είσαι η μοναδική επί γης δημοσιογράφος, που έχεις μπροστά σου τον ίδιο τον «συνήγορο του διαβόλου».
Περνάμε γρήγορα στην απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, διότι …εκεί είναι η ουσία…

ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΧΑΡΑΜΑΔΑ

Κατ’ αρχάς να σας ρωτήσω γιατί επιλέξατε εμάς ώστε να μιλήσετε αυτοπροσώπως, για πρώτη φορά.
 
Κάνετε λάθος σε αυτό. Μιλάω με όποιον μου το ζητήσει. Απλώς μέχρι τώρα όλοι έκαναν επίκληση και όχι πρόσκληση. Δηλαδή, μιλούσαν αντί εμού. Εσείς με καλέσατε αυτοπροσώπως και …είμαι εδώ!  
Ωραία. Πάμε στην ουσία. Τι βλέπετε γενικά για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά;
 
Βλέπω ότι ….ήγγικεν η ώρα να περιοριστεί η “χαραμάδα” που (σας) άνοιξε το 2011. Εσείς “τρυπώσατε” σε ένα σύστημα “αυτοοργανωμένο” και διαμοιρασμένο κατά τις βουλές του,  που καρπώνεται την ενέργεια.
Το 2011 η πρόθεση ήταν να “βουλώσουν” μια τρύπα. Αυτή των αγροτών. Να μην φωνάζουν. Όμως εσείς καταφέρατε, αντί να “βουλωθεί” η τρύπα να ανοίξει μια χαραμάδα. Και πάλι, γι αυτή την χαραμάδα το “σύστημα” δεν έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν αυτή η “χαραμάδα” τείνει να μεγαλώσει.
Εκεί είναι το πρόβλημα αγαπητή μου….

Ναι, αλλά οι αγρότες δεν θα πρέπει να αισθάνονται ευγνωμοσύνη που τους δόθηκε η δυνατότητα να παράξουν ενέργεια;
 

Σοβαρά μιλάτε τώρα…; Εκμεταλλευτείτε τα 20 λεπτά που είμαι μαζί σας με σοβαρές ερωτήσεις.
Σε λίγο θα με ρωτήσετε εάν οι αγρότες πρέπει να αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή δεν τους χρεώνουν φόρο για τον αέρα που βάζουν στα λάστιχα των τρακτέρ
 

Ακούστε…. Στην ενέργεια μέσω των φωτοβολταϊκών (που είναι προσιτά ως επένδυση) θα έπρεπε να έχουν απόλυτη προτεραιότητα οι αγρότες και οι μικροί ιδιώτες. Μικρά έργα, διάσπαρτα σε όλη τη χώρα…
Όχι τώρα. Από το 2010 θα έπρεπε να γίνει αυτός ο προγραμματισμός.
 

Αντ’ αυτού τι βλέπουμε…;
“Λίμνες”. Λίμνες ξένων συμφερόντων…
Και “παρακαλάτε” για την δυνατότητα να κάνετε ένα “πεντακοσαράκι” που είναι η …παρωνυχίδα των “λιμνών” που γιγαντώνονται…;

TO NET METERING

Ναι, αλλά οι αγρότες έχουν ήδη το πλεονέκτημα προτεραιότητας στο Net Metering.
 
Συνεχίζεται τις αστείες ερωτήσεις και χάνω πάσα ιδέα για την ευφυΐα σας. Συγνώμη που σας το λέω έτσι ωμά….
Το Net Metering είναι το απόλυτο πρόσχημα για να περιορίσουν την “χαραμάδα” που σας ανέφερα παραπάνω. Δηλαδή:
Το (νέο) Ευρωχρηματοδοτικό για το Net Metering ας πούμε ότι θα είναι εφαρμόσιμο τον Οκτώβριο του 2020.
 
Τον Μάιο του 2021 θα είναι υλοποιήσιμα ή υπό υλοποίηση (από νοικοκύρηδες)  400500 μικρά εργάκια των 50100KW Ασήμαντη ποσότητα για τα δίκτυα και τους “μεγαλοσχήμονες” του συστήματος. Αυτά τα έργα είναι σαν μια καλοκαιρινή μύγα για το “σύστημα”.
 
Έτσι, με άριστο πρόσχημα την προτεραιότητα του Net Metering περιορίζουν την χαραμάδα, ενώ (υποτίθεται) δίνουν προτεραιότητα στον Έλληνα αγρότη!
Είδατε εσείς κάποιον αγρότη να ασχολείται με το Net Metering, μετά τα Σχέδια Βελτίωσης; Πείτε μου κι εμένα το όνομά του…
  Δηλαδή, είναι κακό που δίνεται προτεραιότητα στο Net Metering;
 

Αυτό καταλάβατε; Αυτό είπα εγώ…; Εγώ είπα ότι το Net Metering είναι μια “καλοκαιρινή μύγα” στο όλο σύστημα. Τους βολεύει όλους. Και την πολιτεία και το “σύστημα”.
 

Δεν σας φαίνεται περίεργο που κανείς μα κανείς, δεν ενοχλείται από την προτεραιότητα των αγροτών στο Net Metering;
 

Δεν σας φαίνεται περίεργο, όταν μέχρι τον Νοέμβριο σας έβριζαν σε διαδυκτιακούς σκουπιδότοπους περί “ανυπαρξίας αγροτικών φ/β”, σήμερα να μην ενοχλείται κανείς με την προτεραιότητα του Net Metering;  
Κανένας κυρία μου δεν ασχολείται με “καλοκαιρινές μύγες”!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Άρα, τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες…;
Ακούστε…
Εσείς έχετε ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Όχι μόνο σημαντικό, αλλά ….μοναδικό:
Την τυφλή αφοσίωση ανθρώπων, που δεν είναι τυφλοί! Έχουν όραση και νοημοσύνη.
Εγώ είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα σας δοθεί η προτεραιότητα. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…

Το θέμα όμως, είναι αλλού. Δεν είναι ούτε στην προτεραιότητα ούτε στο φωτοβολταϊκό. Το θέμα είναι στη “χαραμάδα“. Αυτή τη “χαραμάδα“, πλέον την βλέπουν πάρα πολλοί με …δυσκοιλιότητα. Φροντίστε πρώτα για τη χαραμάδα και έπειτα για το φωτοβολταϊκό!

ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Δες σας κρύβω ότι παρά την δυσπιστία μου για τα “σενάρια” που περιγράψατε, θα ήθελα να τα λέγαμε και κάποια άλλη στιγμή -εφόσον έχετε χρόνο- για άλλα θέματα.
 
Εν πρώτοις, η δυσπιστία σας έχει να κάνει με την νοημοσύνη σας. Όσο θα αυξάνεται η νοημοσύνη σας, τόσο θα μειώνεται η δυσπιστία σας απέναντί μου.
Σε ότι αφορά επόμενη συνάντησή μας, σας το είπα στην αρχή: Παρουσιάζομαι σε όποιον με προσκαλεί και όχι (απλώς) με επικαλείται.
Στο κάτω-κάτω, έχω άπλετο χρόνο. Έναν πελάτη έχω μόνο, με δυο-τρεις υποθέσεις που τον απασχολούν μόνιμα: Κάτι κότες του γείτονα που μπήκαν στην αυλή του και τέτοια πράγματα…

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ AFO.GR

Μυθοπλασίες και ιταμά σενάρια, καφενειακού επιπέδου.
Δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να συμβαίνουν.
Όμως, όταν έχεις μπροστά σου έναν δικηγόρο που τον ψάχνει όλη η υφήλιος, το (δημοσιογραφικό) δέλεαρ είναι τεράστιο. Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε.
Ίσως είναι ο μοναδικός συνήγορος στην υφήλιο που δεν καθοδηγεί τον πελάτη του, αλλά …καθοδηγείται από αυτόν. Γεγονός που είχε επισημανθεί δισκογραφικά από τη δεκαετία του ‘70
Αλλά τότε, δεν υπήρχε afo για να το κάνει …λαϊκό ανάγνωσμα:
https://2020afo.blogspot.com/2020/05/video-cosmos-kalampaka.htmlΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗΣhttps://premium.afo.gr/2020/01/13/skrekas11012020/ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ